Чому люди бояться ходити до спортзалу та як це виправити?

Чому люди бояться ходити до спортзалу та як це виправити?

Чому люди бояться ходити до спортзалу та як це виправити?

Якщо людина не займається спортом, це зовсім не означає, що їй ліньки або байдуже на власне здоров’я. Насправді більшості людей заважає страх.

Страхи та їх причини

Спортивний зал – це не тільки місце для комфортних занять фізичними вправами, але й значний тригер для багатьох людей, з яким пов’язано безліч комплексів. На щастя, їх можна позбутися. Але для цього необхідно розібратися, що саме викликає у людини страх і чому. Розглянемо найпоширеніші причини страху.

  1. Фетшеймінг

Пропаганда худорлявості, яка панувала останні десятиліття в медіа, врешті вилилася у справжню травлю товстих людей. Навіть з’явився термін «фетшеймінг», який означає дискримінацію людей через їхню вагу. Це саме по собі погано, але до того ж фетшеймінг призвів до зовсім протилежних результатів – люди, які й самі б хотіли скинути вагу, не хочуть йди до зали, бо бояться, що там їх будуть ображати та насміхатися.

  1. Комплекси через зовнішність

Але не обов’язково мати зайву вагу, щоб мати комплекси щодо власної зовнішності. Люди соромляться своїх реальних або уявних недоліків настільки, що уникають будь-яких ситуацій, де вони будуть на загальному огляді. Також люди бояться не вписуватися, що серед тренованих людей їх недоліки стануть ще помітнішими і над ними стануть сміятися.

Чому люди бояться ходити до спортзалу та як це виправити?

  1. Страх новачка

Деякі люди бояться всього нового. Їм дуже некомфортно у незнайомому середовищі, де вони не знають, як себе поводити, соромно перед іншими, що нічого не вміють, не зможуть підняти вагу, яку інші легко носять і т.п.

  1. Страх тренажерів

Звісно, тренажери самі по собі не страшні, але людей лякає, що вони не знають, для чого вони, як ними користуватися, дуже бояться щось зламати та виставити себе на посміховисько.

  1. Комплекси через одяг

Буває й так, що люди соромляться йти у спортзал, бо їм нема чого туди вдягти. Адже в рекламі всі носять модний та фірмовий спортивний одяг, що коштує значні гроші. Тому якщо людина це не по кишені, можуть з’явитися комплекси стати посміховиськом, якщо вона буде вдягнена не як всі.

Чому люди бояться ходити до спортзалу та як це виправити?

Як позбутися страху?

Перш за все, треба детальніше дізнатися про зал, у який хотілося б піти. Можна почитати відгуки таких самих неідеальних людей, які туди ходять, щоб зрозуміти загальну атмосферу у закладі та отримати уявлення про персонал і відвідувачів. Якщо все задовольняє, треба самому відвідати зал, подивитися на людей і тренажери, поспілкуватися з тренерами. Це відразу розвіє більшість страхів і допоможе нарешті почати тренуватися і змінювати себе на краще.

Добавить комментарий