Чому важливе протруювання зерна озимих?

Чому важливе протруювання зерна озимих?

Чому важливе протруювання зерна озимих?

Протруювання – один із найважливіших заходів при вирощуванні озимини, що дозволяє ефективно боротися із зовнішніми та внутрішніми інфекціями, а також шкідниками. Якщо ж проігнорувати таку процедуру – є всі шанси отримати мізерний урожай через низку факторів (ураження самих рослинних популяцій та зерна патогенними збудниками, в результаті чого – зниження якісних та кількісних показників урожайності).

Протруювання зерна озимого жита представляє собою обробку посівного матеріалу спеціальними препаратами, протруйниками. Головна мета – попередження появи та ліквідація вже наявних грибкових та бактеріальних патогенів, підвищення енергії проростання, покращення схожості культури. Крім того, такий захід має профілактичну дію, тому «працює на випередження».

Чому важливе протруювання зерна озимих?

Які переваги має протруювання зерна озимого жита?

  • Захищає насіння та молоді рослини від згубного впливу патогенів.
  • При використанні новітніх препаратів – не викликає стійкості, тому може проводитись і в подальшому.
  • Це економічно вигідна процедура, яка дозволяє при незначних витратах зберегти урожай та примножити статки.
  • Протруювання є екологічно безпечним, адже не впливає на ґрунт, підземні води чи рослини в активній стадії вегетації. Не шкодить людині та фауні загалом.

Точних строків проведення протруювання немає. Все ж, рекомендують проводити його до сівби, оптимально – за 1-30 днів до внесення посівного матеріалу у ґрунт.

Варто пам’ятати, що якісно оброблене зерно – важлива умова доброї урожайності. Адже для рослин важливий не тільки захист, а ще й продуктивне збагачення поживними елементами. З препаратами ОМД «Добродій» та «Добродій Комфорт Універсальний» протруювання зерна озимого жита стане максимально ефективною та результативною.

Адже комбінація цих двох продуктів дозволяє:

  1. Захистити рослини від бактеріозів, грибкових та вірусних уражень.
  2. Стимулювати повноцінне живлення насінини.
  3. Підвищити стресостійкість, що згубно впливає на ранніх стадіях розвитку озимини.
  4. Нормалізувати баланс поживних речовин.
  5. Максимально продуктивно засвоювати традиційну систему живлення та споживати важкорозчинні сполуки солей з ґрунту.
  6. Зміцнити імунну систему.
  7. Сформувати високий урожай з якісними показниками.

«Добродій Комфорт Універсальний» можна застосовувати з профілактичною метою та для захисту озимих культур від окремих патогенних мікроорганізмів і цілого комплексу різноманітних рослинних інфекцій. Може застосовуватись в передпосівній обробці насіння, а також з метою лікування вегетуючих рослин.

Протруювання зерна озимого жита цим препаратом стане особливо ефективною при спільному використанні з органо-мінеральним добривом «Добродій». Адже це захист та підживлення, поєднані в одній передпосівній процедурі.

Добавить комментарий