Як вибрати камеру зовнішнього відеоспостереження дальнього радіусу?

63fde48fc6b1d.jpg

Камери відеоспостереження з далеким радіусом роботи потребують особливого підходу при виборі. Незважаючи на те, що вуличні камери відеоспостереження представлені в широкому асортименті (https://dahua-technology.com.ua/videokamery/ustanovka_ulichnaya/), як мінімум, додатково потрібно буде звертати увагу на наступні параметри: здатність до роботи в умовах з обмеженою освітленістю , якість одержуваного зображення, діапазон збільшення відео та дальність передачі сигналу на велику відстань. Розглянемо докладніше, як зробити правильний вибір.

У чому відмінність зовнішніх камер спостереження?

На відміну від внутрішніх моделей, зовнішні камери спостереження повинні повністю відповідати вимогам роботи в складних умовах експлуатації: при перепадах температур, опадів, туманах, підвищеній вологості, вітрових поривах і т.д. Крім цього, необхідно враховувати ймовірність втручання людини у роботу системи вуличного спостереження. В цьому випадку зовнішня камера відеоспостереження оснащується антивандальним обладнанням. Стандартна внутрішня камера

На що звернути увагу під час вибору таких камер?

Щоб повноцінно вирішувати завдання зовнішнього відеомоніторингу, необхідно звертати увагу на такі фактори, як:

Якість зображення

Для встановлення на вулиці рекомендується вибирати камери відеоспостереження з роздільною здатністю від 2 мегапікселів, але в останні роки технологічною нормою вважаються моделі з роздільною здатністю 4-5 мегапікселів. Чим більший показник дозволу, тим більш детальну картинку ви отримаєте. Звертайте увагу на те, які цілі відеоспостереження ви переслідуєте – якщо потрібна детальна зйомка, наприклад розпізнавання обличчя, тоді є сенс у високій роздільній здатності. Можливо, метою моніторингу буде спостереження на великій відстані за великим об’єктом, тоді висока деталізація ні до чого.

Зум-об’єктив

Важливо розширювати зону відеоспостереження, без шкоди для якості зображення на відкритому повітрі. Для цього використовується оптичний зум-об’єктив. Варіофокальні об’єктиви є максимально простими при використанні, даючи можливість збільшувати та зменшувати масштаб зони відеоспостереження.

Ідеальним вибором є камери спостереження з оптичним зумом, які можуть збільшити зображення до 4 разів. Також важливо враховувати необхідно нахилу та панорамування камери. Ці опції застосовуються для захоплення широких областей і зони спостереження.

Видимість у темряві

Камери відеоспостереження для зовнішньої зйомки не можуть якісно передавати зображення у вуличних умовах без освітлення. У тому випадку, якщо відеоспостереження буде здійснюватися в місцях, що віддалені від будівель джерело зі штучним світлом, потрібне застосування ІЧ-підсвічування. Це особливо актуально, якщо потрібно проводити нічну зйомку.

Дальність сигналу

Якщо ви хочете уникнути складнощів з передачею сигналу, рекомендується застосовувати камери відеоспостереження з великим діапазоном бездротового з’єднання та хмарним зберіганням інформації. Подібне рішення зможе позбавити клопоту та додаткових фінансових витрат при протягуванні кабелів на великі відстані та організації архіву зберігання, а також дає можливість зберігати якісні матеріали.

Висновки

Як бачите, камера відеоспостереження для вуличного використання апріорі має бути надійно захищеною від згубних зовнішніх факторів. А також користувач повинен подбати про якісне зображення не лише вдень, а й у нічний час. Якщо самостійно складно зробити вибір, зверніться за допомогою до спеціалістів спеціалізованого магазину.

Добавить комментарий