5 порад як обрати букет на весілля

Весільний букет є таким же важливим елементом образу нареченої, як і сама сукня. Жінки замислюються про нього задовго до весілля, адже саме він завершує формування єдиності вбрання і стає так званою «вишенькою на торті». Вибираючи букет на весілля https://shop.camellia.ua/catalog/cat-3/buket-nevest слід орієнтуватися на власні переваги, але й не забувати про низку не менш важливих нюансів, на які потрібно звертати особливу увагу.

Відповідний розмір та форма

При виборі правильного габариту букета в першу чергу потрібно дивитися на цілісність “картинки” зовнішності нареченої, колір її очей і волосся. Мініатюрним дівчатам підходять компактні композиції, тоді як жінкам з розкішними формами варто віддавати перевагу великим квітковим постановкам. Власницям пишних нарядів з великою кількістю декору краще підбирати лаконічні букети, без надмірностей. А ось зі строгими весільними сукнями відмінно комбінують подовжені та каскадні композиції.

Щоб підібрати найбільш вдалий квітковий аксесуар існує декілька класичних рекомендацій щодо розмірності та зовнішнього вигляду весільних букетів:

  1. Низьким дамам підійдуть краплеподібні чи східчасті постановки, які візуально подовжують тіло.
  2. Високим нареченим радять замовляти кулясті та округлі композиції.
  3. Дівчатам, маючими вузькі плечі слід замовляти рослини з довгими стеблами, тоді як дамам з великою верхньою частиною — вибирати пишні повноформатні квіти.

Завдяки правильно підібраному букету можна оптично виправити недоліки фігури, і це ще один позитивний аргумент на користь експертів флористики.

Важливий чинник – бюджет

Вирішіть заздалегідь суму, яку плануєте витратити на квітковий атрибут, оскільки букет із сезонних квітів буде бюджетним, а екзотичні шедеври флористики обійдуться фінансово витратно. Заздалегідь ознайомтеся з пропозиціями різних бутиків або онлайн-маркетів. Не соромтеся обумовити остаточну цифру готового букета, що включає декор і доставлення.

Узгоджена комбінація кольорів

У пошуку досконалого наповнення букетів націлюйтесь на кілька критеріїв: сезонність рослин, стилістика церемонії, символізм і значення бутонів та особисті уподобання нареченої. Можна зупинитися на класичних трояндах, ліліях, еустомах та каллах. Але існує версія скласти нестандартну композицію з орхідей, сукулентів, декоративної капусти, люпину або бамбука.

Але важливо пам’ятати, що:

  • деякі квіти можуть спричиняти алергію;
  • пилок з тичинок може зіпсувати вбрання;
  • крихкі пелюстки в процесі урочистостей облітають.

Тому обов’язково обговоріть особливості всіх квіткових варіантів, щоб не зіпсувати свій настрій та атмосферу самого свята.

Весільний букет має бути свіжим

Як показує досвід, квіткова композиція до кінця церемонії рідко зберігає початковий зовнішній вигляд. Для того, щоб постановка як модно довше радувала око свіжістю, замовляйте складання букета і його доставляння безпосередньо перед урочистістю. Для аксесуара підбирайте суцвіття, які володіють «живучістю» або купйте його в портбукетниці, просочення якої не дасть рослині в’янути. Можна замовити дві композиції, які змінюватимуть одна одну на одруженні, фотосесії і самому святкуванні.

Додаткові нюанси

Для вибору найкращого кольору вивчіть всі деталі: тональність вбрання, декор залу для урочистостей та концепцію свята в цілому. Зверніть увагу, що відтінок постановки повинен гармоніювати не тільки з сукнею, але і образами подружок та їх квітковими аксесуарами.

Важливий момент – букет не повинен бути важким, оскільки нареченій доведеться стояти з ним багато годин. Також уникайте коротких стебел, оскільки вони сильно втомлюють руки. А ось надмірно довгі рослини можуть заважати при ходьбі та сковувати рухи. Знайдіть оптимальний варіант, який не розсипатися та буде зручним і красивим.

Оскільки весілля – вкрай важливий день у житті дівчини, то підготуйтеся до неї заздалегідь продумавши всі найдрібніші деталі святкового букета. І буде вам щастя!

Добавить комментарий