Ціни на пиломатеріали: від яких чинників залежать і як формуються

Пиломатеріали: від чого залежить їхня ціна

Це один із найбільш затребуваних матеріалів, який виробляється з деревини шляхом розпилу на вироби з мінімум двома плоскопаралельними сторонами. Пиломатеріали застосовують у столярному та меблевому виробництві, будівництві, для зведення різних конструкцій і створення декору. Така популярність пов’язана зі зносостійкістю дерева, високими характеристиками, екологічністю, розмаїттям порід і їхнім благородним зовнішнім виглядом. Але не тільки ці фактори формують ціни на пиломатеріали, вони залежать також від таких параметрів як сорт, тип виробу та іншого. Детальніше про вартість виробів з дерева ми розповімо в цій публікації, а також про те, де можна купити дошки і бруски дешевше і без втрати якості.

Пиломатеріали: від чого залежить їхня ціна

Пиломатеріали: від чого залежить їхня ціна?

Унікальність породи — одна з важливих характеристик, оскільки чим рідше зустрічається дерево, тим ціннішим є матеріал із нього. Також на вартість впливають її якості: щільність, вологостійкість, довговічність тощо. Відповідно горіх, дуб, ясен — одні з дорогих порід, а сосна, береза, вільха — більш доступні за ціною.

Розмір виробу — ще один із чинників, оскільки для габаритних виробів використовується більше сировини, тому дошки коштуватимуть дорожче, ніж вагонка. Також вартість виробу може зрости, якщо він виготовляється нестандартних розмірів, наприклад на сайті https://lestorg.dp.ua можливо купити дошку з розпилу деревини за індивідуальними параметрами.

Тип виробу характеризується складністю виробництва і сферою застосування: стругане дерево чи ні, чи застосовувалася камерна сушка та інше. Наприклад, виготовлення блок-хауса складніший процес, ніж розпил бруса, через що перший може коштувати дорожче за другий.

Сортність залежить від якості деревини, наявності дефектів та інших чинників. Розрізняють:

  • екстра-ґатунок (нульовий) — повна відсутність будь-яких дефектів, поверхня виробу чиста і рівна, належить до дорогих матеріалів;
  • перший сорт — допустима наявність невеликих тріщин, смоляних кишень або незначних сучків, вартість такого пиломатеріалу середня;
  • другий сорт — більш доступний за ціною, на виробах допускаються невеликі плями, тріщини, сучки і механічні пошкодження;
  • третій дешевий сорт відрізняється наявністю гнилих сучків, наскрізних тріщин та інших дефектів;
  • четвертий сорт має найнижчу вартість, а кількість дефектів максимально допустима.

Де можна вигідно купити пиломатеріали?

Де можна вигідно купити пиломатеріали?

Наявність власного столярного цеху дає змогу компанії ЛісТОРГ пропонувати широкий асортимент виробів з дерева, а також найдоступніші ціни в Дніпропетровській області за належної якості та сортності. В інтернет-магазині є дошки обрізні та необрізні різної довжини, рейки 20×20 мм і 25×50 мм, бруси та інші будматеріали, які можуть бути доставлені на адресу замовника територією України, або поштовою службою.

Добавить комментарий