Інсектициди: засоби захисту від комах та шкідників

Інсектициди: засоби захисту від комах та шкідників

Інсектициди: засоби захисту від комах та шкідників

Одним з головних ворогів всіх садівників і городників є комахи й інші шкідники. Краща зброя для їх знищення це інсектициди. Під цією назвою мається на увазі ряд хімічних препаратів призначених для боротьби зі шкідниками. Найчастіше подібні засоби використовуються на великих сільськогосподарських підприємствах. Без використання хімікатів, які можна придбати на https://lnzweb.com/insecticide, практично неможливо зберегти весь урожай, тому вкрай важливо купити інсектициди ще до моменту посадки культури. При виборі засобів для знищення комах краще віддавати перевагу відомим виробникам.

Способи дії інсектицидів

Умовно їх можна поділити на контактні та системні.

Контактні

Захищені будуть тільки оброблені частини рослини. Знищення починається відразу після контакту з шкідниками. Як правило, дія контактних видів інсектицидів багато в чому залежить від погодних умов. Практично всі сучасні хімікати на lnzweb.com є контактними. Знищення комахи відбувається через проникнення в порожнину тіла або кишечника, при цьому отрута не буде проникати в рослину.

Системні

Подібні види хімікатів для боротьби з комахами-шкідниками повністю поглинаються рослиною. Бар’єрний період має більш тривалий час в порівнянні з контактними видами інсектицидів, при цьому погодні умови не впливають на їх ефективність.

Інсектициди: засоби захисту від комах та шкідників

Класифікація за механізмом дії

Будь-який з видів отрутохімікатів по-різному впливає на комах і має свій певний рівень токсичності:

  • Системні засоби захисту проникають в кореневу систему рослини разом з вологою, і таким способом рівномірно розподіляється по всьому стеблу.
  • Кишкові хімічні препарати використовуються для обробки городніх і садових культур. При проникненні комах на збризнуті рослини, засіб миттєво проникає в травну систему шкідників і вони гинуть.
  • Контактні засоби призначені для профілактичної обробки культури, а також під час нападу шкідників. Отрутохімікати проникають в організм комах відразу після контакту.
  • Дихальні інсектициди застосовуються для обприскування плодових і овочевих культур.

Інсектициди: засоби захисту від комах та шкідників

Під час роботи з будь-якими засобами потрібно дотримуватися простих заходів безпеки. Оскільки вони можуть бути небезпечними не тільки для тварин, а й людини. Тому краще разом з отрутою придбати й рукавички, щоб захистити руки. Після проведення обробки, слід вимити руки з милом. При роботі не торкайтеся очей чи носу.

Добавить комментарий