Як відлучити дитину від грудного годування?

Як відлучити дитину від грудного годування?

Як відлучити дитину від грудного годування?

У процесі грудного годування між малюком та матір’ю формується своєрідний зв’язок. Але на певному етапі виникає потреба в тому, щоб припинити грудне вигодовування. Тоді перед матусею постає проблема, як відлучити дитину від грудей швидко і безболісно. Існує кілька ефективних способів, якими можна скористатися.

Способ «від бабусі»

У давнину, щоб відучити дитину від грудного годування, жінки перетягували груди, використовуючи для цього щільну тканину. Таким чином вони зупиняли утворення молока. Але в цьому випадку досить часто виникав біль у грудях, могла сильно підніматися температура. Це нерідко провокувало виникнення маститу, тож випробовувати такий спосіб сьогодні небажано.

Медикаментозний спосіб

Цей спосіб для мами привабливіший. Зумовлено це тим, що відсутня фізична дія, яка може їй нашкодити. Суть цього методу полягає в тому, що жінка приймає певні препарати.

Додатково слід виконувати ще низку процедур:

  • На груди можна нанести певні настоянки або мазі, що відрізняються гірким чи кислим смаком.
  • Для малюка варто знайти більш привабливе заняття, про яке він раніше не знав. Таким чином можна буде переключити його увагу.
  • Обов’язково потрібно ніжно поводитися з малюком, щоб він не втратив зв’язок з мамою.
  • Надалі перед дитиною не варто оголювати груди. Все тому, це може спричинити сильні примхи малюка.

При використанні такого підходу можна буде досягти необхідного ефекту за відносно короткий термін.

Як відлучити дитину від грудного годування?

Поступове відлучення

Для матусь, які не хочуть або не можуть нічого приймати, існує інший спосіб, при якому дитину відлучують від грудей поступово. Швидкого результату чекати не варто, але лише за такого підходу можна досягати успіху. Послідовність дій наступна:

  • Спочатку варто відмінити ті годування, які мама робить від нудьги або ж для заспокоєння малюка. Звільнений час можна витратити на розважальні ігри, прогулянки та інші заходи.
  • На наступному етапі потрібно буде припинити ті годування, які мама робить під час заколисування. Деякі дітки погано засинають, якщо мама не дає грудей. Для того щоб значно спростити процес, варто замінити все казками або пісеньками.
  • Далі слід припинити годувати перед сном. Важливо забезпечити дитині правильне харчування. Це позбавить капризів.
  • І лише на останньому етапі варто припинити всі види грудної годівлі.

Якщо дитина вередлива, то процес може дещо затягнутися, тому варто запастися терпінням. Тільки за такого підходу можна буде досягати необхідного ефекту.

Добавить комментарий