Для чого потрібні кранові траверси?

Як відомо, на багатьох вітчизняних підприємствах, де необхідно переміщати важкі вантажі на невеликі відстані, для цього використовуються вантажопідіймальні крани різних типів. При цьому для захвату вантажів, залежно від їх особливостей і властивостей, можуть застосовуватися різні вантажозахоплювальні пристосування: гаки різної конфігурації, грейфери, електромагніти, захвати, стропи, траверси тощо.

Варто відзначити, що кранові траверси є одними з найбільш затребуваних такого роду пристосувань. Вони є проміжною ланкою між гаком і вантажем. Траверси доцільно застосовувати під час роботи з такими вантажами:

  • нестандартної форми;
  • зі зміщеним центром ваги;
  • довгомірними;
  • великогабаритними;
  • крихкими;
  • які легко гнуться чи деформуються.

Правильно підібрана вантажопідіймальна траверса дозволяє піднімати, опускати та переміщати такі вантажі легко, швидко та безпечно. Звичайно ж, кожна траверса повинна підбиратися в індивідуальному порядку залежно від властивостей та особливостей вантажу, що переміщується, а також умов експлуатації та технічних характеристик крана.

Прийнято умовно ділити кранові траверси на три групи:

  • лінійні;
  • просторові;
  • спеціальні.

Лінійна траверса може мати одну точку кріплення (по центру) або дві точки кріплення (краями). Варто зазначити, що типова лінійна траверса з кріпленням по краях передбачає використання додаткового стропа, який навішується на гак крана. В результаті забезпечується підвищення зручності виконання підйомно-транспортних робіт із тими вантажами, центр ваги яких визначити важко.

Просторова траверса може бути Н-подібною або мати рамну конструкцію (з підвісом у 4-х точках). Траверси цього типу в основному призначені для роботи з великогабаритними вантажами або такою продукцією, для якої тиск строп повинен бути виключений. Як показує практика, просторові траверси найчастіше використовуються для підйому та переміщення об’ємних вантажів, що вимагають кріплення за 4 точки, в умовах обмеженого габариту по висоті.

Спеціальна траверса може мати конструкцію різної форми, будь-яку необхідну кількість точок кріплення та строп. Купити готову траверсу спеціальну неможливо – їх проектують і виготовляють на спеціалізованих підприємствах, що мають відповідні ліцензії та дозволи, виключно в індивідуальному порядку, з урахуванням усіх наявних особливостей переміщуваного вантажу, специфіки технологічного процесу на робочій ділянці та основних характеристик вантажопідіймального крана.

Де замовити кранові траверси?

Для того, щоб бути впевненим в якості та надійності цього пристосування і не переплачувати зайве, замовляти (купити) кранові траверси найкраще у великого та надійного вітчизняного виробника, наприклад, на Київському заводі підіймально-транспортного обладнання. Вартість траверс для крана можна уточнити на заводському сайті — www.kzpto.com.ua

Добавить комментарий