Жінка при надії: корисні поради по догляду за собою

Вагітність — чудовий час для кожної жінки. Тож варто проводити його максимально приємно та з користю. Цей стан не є протипоказанням для будь-яких косметичних процедур. Навпаки, догляд за собою є важливим для кожної жінки у будь-який час, тож не варто відмовлятися від нього під час вагітності.

Секрети догляду за шкірою обличчя

Зміна гормонального фону під час вагітності — цілком звичайна справа. Але на її фоні відбуваються зміни, в тому числі їх зазнає і шкіра. Наприклад, вона стає більш чутливою, тож слід відмовитись від глибоких пілінгів та травматичного чищення обличчя. Натомість рекомендується використовувати м’які косметичні скраби, які дозволяють надійно очищати та відлущувати шкіру. Краще не купувати засоби, які мають у складі жорсткі та травмуючі частинки на кшталт морської солі.

Обов’язково варто приділяти увагу не тільки очищенню шкіри, але і якісному живленню та зволоженню. Краще за все обирати вже звичні засоби, а експерименти залишити на час після вагітності. В протилежному випадку є великий ризик виникнення алергічних реакцій.

Єдине, від чого варто відмовитись під час вагітності — це різні ін’єкційні косметологічні процедури (наприклад, мезотерапія і т.д.).

Догляд за волоссям

Під час вагітності та годування груддю жінки зазвичай стикаються з проблемою випадіння волосся. Це тісно пов’язано зі змінами гормонального фону. Для нормалізації стану рекомендовано вживати вітаміни для вагітних, що дозволяє відновити баланс корисних речовин в організмі.

В загальному догляді за волоссям немає жодних обмежень. Періодичність різних процедур по догляду визначає безпосередньо сама жінка на основі власних потреб та звичок. Жодних обмежень немає, тож не варто вірити у забобони. Жінки при надії можуть без проблем стригтися та фарбувати волосся.

Особливості догляду за тілом

Значних змін при вагітності зазнає тіло жінки. Тож дуже важливо стежити за станом шкіри. Під час догляду за шкірним покровом слід дотримуватись вищеописаних порад: активно живити та зволожувати. Не варто використовувати агресивні доглядові засоби: краще зробити основний акцент на натуральних.

Що стосується підтримки загального стану тіла, варто стежити за тим, щоб спина та ноги не перевтомлювались. Саме тому слід дотримуватись ненадмірних навантажень, а також записатись на масаж та відвідувати спа-процедури. Але є процедури, від яких все ж таки варто відмовлятись жінкам при надії. Це відвідування сауни, гарячі обгортання, вакуумний масаж.

Оскільки під час вагітності тіло жінки зазнає змін, майже завжди цей стан супроводжується появою розтяжок (або стрій). Найчастіше вони виникають на стегнах, грудях та животі. Варто знати, що легше запобігати їх виникненню, аніж боротись з їх наслідками. Для цього варто придбати спеціальні косметичні засоби та чітко дотримуватись рекомендацій виробника.

Особливості догляду за нігтями

Вагітність — зовсім не причина відмови від звичайних процедур, до яких звикла жінка. Втім варто розуміти, що ріжучі інструменти, які використовуються для манікюру та педикюру, можуть стати джерелом інфекційного зараження. Тож краще за все відвідувати професійні салони, в яких ретельно слідкують за гігієною та дотримуються всіх необхідних правил. Втім, якщо у вас є перевірений майстер, якому ви дійсно довіряєте, можна продовжувати звертатись до нього.

Догляд за собою: не тільки ззовні, але й всередині

Вагітність — чудовий стан для кожної жінки. Але через зміни в гормональному фоні нерідко у жінок з’являються перепади настрою: від піднесеного та щасливого до пригніченого та нервового. Боротися з цим можна декількома шляхами. В першу чергу варто додати до щоденного списку завдань обов’язкові піші прогулянки. Це може бути час від роботи додому та навпаки, або ж прогулянка ввечері у парку. Вихідні також бажано проводити на свіжому повітрі, за нагоди виїжджаючи за межі міста подалі від метушні.

Також підтримувати здоров’я та психоемоційний стан варто цікавим хобі чи заняттям. Тут зовсім немає обмежень: ви можете вивчати нові мови, відвідувати навчальні курси, читати книжки, досліджувати нові рецепти тощо. Проявіть фантазію та реалізуйте всі свої давні бажання.

Не варто забувати й про харчування. Краще дотримуватись засад здорового життя, усунувши з раціону всі некорисні страви. Варто щодня дотримуватись водного балансу, вживати вітамінні комплекси для вагітних та насолоджуватись чарівним станом.

 

 

Добавить комментарий